ERZURUM / YAKUTİYE - Akdağ Reşit Karabacak İlkokulu

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

23 Nisan 1920, Türk Milleti'nin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tam 104 yıl önce çocuklara armağan etti.

Atamıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

Mrt

Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda kitap okuma saatimizde kitap değiş- tokuş kampanyası ile öğrencilerimiz  okumuş oldukları kitapları getirerek  karşılığında yeni  kitap aldılar.Öğrencilerimiz yeni kitap aldıkları için heyecanlı ve mutlu oldular.

Mrt

Okulumuzda düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Programı adı altında düzenlenen yarışmada İpek Başaran 1.olmuştur.Öğrencimizi başarılarından dolayı kutlarız.

Ock

Okulumuzda Sinema Etkinliği Yapıldı

Okulumuz öğrencilerine medya iletişim araçları tanıtıldı. Medya iletişim araçlarından en çok dikkatlerini çeken telefon, tablet ve dizüstü bilgisayarın kullanım amaçları hakkında detaylı bilgiler verildi. En çok oynadıkları oyunlar, en çok izledikleri çizgi filmler sorularak beyin fırtınası yapıldı.

Etkinlik günü sinema ortamı düzenlenerek gişe kuruldu,  salon düzenlendi, mısır patlatıldı ve sinema biletleri hazırlandı. Sinema kuralları hakkında bilgi verilerek her öğrenciye bilet kesildi ve mısır ikram edildi. Böylece toplumsal uyum becerileri ve iletişim becerileri geliştirildi.

Ock

Enerji Verimliliği Haftası kapsamında öğrencilerimizce boyama etkinliği, pano çalışması yapıldı ve videolar izletildi.

Ara

Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi’nin eşi Sayın Azime Çiftçi Hanımefendi; Ak Parti Erzurum Milletvekili Sayın Selami Altınok’un eşi Sayın Gülhan Altınok, Yakutiye Kaymakamı Sayın Tuncay Kaldırım’ın eşi Sayın Ayşenur Kaldırım ve Erzurum Gönüllü Anneler Derneği Başkanı Sayın Atike Buliç 'e nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyoruz.

Ara

YERLİ MALI HAFTASI

Resmi adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kısaca Yerli Malı haftası ülkemizde her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanmaktadır. Akdağ Reşit Karabacak İlkokulu olarak  öğretmenlerimiz koordinatörlüğünde öğrencilere yerli malı kullanımının önemini anlatmak, bilinçli tüketici olma alışkanlığını kazandırmak adına yerli malı haftası coşkuyla kutlandı.

Emeği geçen  öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde aziz hatırasını milletçe rahmet ve şükran duygularıyla yâd ediyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamasını okulumuzda gerçekleştirdik.